Etkinliklerimiz | Events

Akademik Toplantı: Akademik Toplantı alt kurulu temelde haftalık düzenlenen toplantıların organizasyonundan sorumludur. Kurul üyeleri forumun ilgi alanları doğrultusunda düzenlenebilecek toplantı konularını ve çağırılabilecek isimleri araştırır. Ortak kararla belirlenen program çerçevesinde, belirlenen konu özelinde akademisyenler, bürokratlar ve yetkin kişileri davet ediyoruz. Toplantı öncesinden sonrasına kadar tüm sürecin takibini sağlıyoruz. Haftalık düzenlediğimiz akademik toplantılarla Avrupa gündemini konunun uzmanlarıyla birlikte takip etmeyi amaçlıyoruz.

Ankara Gezisi: AÇMÖF’ün geleneksel olarak her sene düzenlediği bir etkinlik olmakla birlikte, 2021 yılında pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Ankara’da bulunan büyükelçilikler, Birleşmiş Milletler birimleri ve Dışişleri Bakanlığı gibi kurumlar ziyaret edilerek forum üyelerinin kariyer planlarının şekillenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca uluslararası siyaset, Avrupa Birliği ve AB-Türkiye ilişkileri, diplomasi gibi konuları uzmanlarından dinleyerek ve onlarla sohbet ederek yeni bakış açılarının geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bunlara ek olarak, Ankara Gezisi kapsamında yapılan tarihi ve turistik gezilerin forumdaki dostluk ortamını pekiştirdiği rahatlıkla söylenebilir.

Başkonsolosluk Gezileri: AÇMÖF olarak İstanbul’daki çeşitli ülkelerin başkonsolosluklarına geziler düzenliyor veya başkonsoloslarını davet ediyoruz. Bu etkinlikler duruma göre çevrimiçi veya yüz yüze olabiliyor.

Boğaziçi Buluşması: Düzenli olarak her yıl düzenlediğimiz Boğaziçi Buluşması ulusal çaplı organizasyonumuzdur. Bu etkinlikte bir ana konu ve bu ana konuya ait alt konular belirliyoruz. Her bir alt konu için de birbirinden değerli konuşmacılar davet ediyoruz. Bu sayede bir konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi oluyor ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen insanlarla tanışmış oluyoruz.

Bülten: AÇMÖF Bülteni, belirli bir tema etrafında forum üyeleri tarafından yazılan akademik yazıların bulunduğu bir dergidir. Bülten ekibi ve editörleri bültenin teması ile temanın alt başlıklarını bulmaktan, yazarların koordine edilmesinden, takvimin çıkarılmasından ve yazıların editöryel işlerinin halledilip yayına hazır hale getirmekten sorumludur.

European Weekend School: Boğaziçi Buluşmasının uluslararası versiyonudur. Bu sefer değerli konuşmacılarımızı yabancılardan seçiyoruz. Etkinliğin dinleyicileri Türkiye’den olabileceği gibi yurt dışından da dinleyicileri davet ediyoruz.

Haftalık Buluşma: 2020-2021 eğitim-öğretim yılında kurulan Haftalık Buluşma alt kurulu, dönem içerisinde üyeler arasında haftalık olarak buluşmalar düzenliyor. Amacımız üyelerimizin birbirini tanımasını, kaynaşmasını ve fikir alışverişinde bulunmasını sağlamanın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi’nin bir bileşeni olmanın getirdiği eşit ve özgürlükçü tartışma ortamını sağlamak ve sürdürmektir. Haftalık buluşma toplantılarında o hafta düzenlenen akademik toplantılar, AÇMÖF bültenlerinde yayınlanmış yazılar veya güncel olaylar gibi çeşitli konuları tartışırız. Akademik tartışmalarla birlikte üyelerimizin birbirini daha yakından tanıyacağı, forum içi aidiyet hissini arttıran çeşitli sosyal etkinlikler de düzenliyoruz.

Kaynak Paylaşımı: Düzenli olarak üyelerimiz bulduğu okumaları, videoları ve diğer kaynakları topluluğumuzla paylaşıyor. Bu kaynaklar topluluğumuza ait bir drive dosyasında derleniyor. Bu sayede ilgilendiğimiz alanlar ile ilgili bir kütüphaneye erişebiliyorsunuz.

Not Tutulması ve Paylaşılması: AÇMÖF olarak düzenlediğimiz etkinliklerin notlarını tutuyor ve sonrasında bloğumuzda paylaşıyoruz. Bu sayede etkinliklerde konuşulanları kaydediyor ve gerektiği zaman tekrar okuyoruz. Böylelikle öğrenme sürecini daha verimli hale getiriyoruz.

Öğrenci-Mezun Ağı: 2002 yılında kurulan topluluğumuz şimdiye kadar birçok mezun verdi ve bu mezunlar akademi, medya, diplomasi, özel sektör gibi alanlarda yurt içinde ve yurt dışında önemli mevkilere sahiplerdir. Mezunlarımızla olan bağlarımızı güçlendirdik ve bir platform kurduk. Bu platformda öğrenciler, kariyer planlamalarıyla ilgili aklına takılanları mezunlarımıza sorabilir.

Öğrenci Sunumları: Değerli konuşmacıları davet edip onları dinlemek çok önemli olsa da biz öğrencilerin de bir şeyler araştırıp bunları sunması kişisel gelişim ve topluluk içi bilgi paylaşımı adına önemli olduğunu düşünüyoruz. İsteyen üyelerimiz bir konuda araştırma yapıp topluluğumuzun üyelerine sunum yapabilir.

Saymanlık: Ekip olarak temelde forumumuz için maddi kaynak bulmaya çalışıyoruz. Bunu hem AÇMÖF olarak mevcut projelerimizi ve etkinliklerimizi destekleyecek sponsor bularak hem de belli başlı projeler için fon veren kuruluşlara proje yaparak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için de ilgili kurumlara iletişime geçiyor, tecrübeli kişilerden ‘’Nasıl Proje Yazılır’’ temalı bir eğitim vermelerini rica ediyor, bu eğitime ilgi duyan tüm üyelerin katılmasını sağlıyor ve proje yazımı için ekip oluşturuyoruz. Bunların haricinde de nasıl kaynak bulabileceğimizi araştırıyoruz.

Sosyal Medya: Sosyal medya alt kurulu olarak ana hedefimiz günümüz teknoloji çağına uyum sağlayıp AÇMÖF’ü sosyal mecrada da görünür kılmaktır. Instagram’da Twitter’da, Facebook’ta ve Linkedin’de de aktif olarak paylaşım yapıyoruz ve tanınırlığımızı artırmaya çalışıyoruz. Etkinlik duyuruları, kulüp içi eğlenceleri, özel günleri ve haftalık tarih, film önerileri gibi içerikler paylaşıyoruz. Birçok farklı mecrada eşzamanlı olarak paylaşım yaptığımız sosyal medya hesaplarımızla AÇMÖF’ü daha geniş kitlelere yayabilmek en önemli hedefimizdir.

Youtube: 2021-2022 eğitim-öğretim yılında AÇMÖF’ün daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, görünürlüğünü arttırmak için kurulan Youtube alt kurulumuz, YouTube hesabımız için çekilecek videoların konularının bulunması, videoların çekilmesi ve video editlerinin yapılmasından sorumludur. Yayınlayacağımız video içeriklerine örnek olarak topluluk tanıtımı, Avrupa Birliği tarihi, gündemdeki konular ve blog ile bültende yazdığımız yazıları anlatacağımız videolar verilebilir.

Website Powered by WordPress.com.

Up ↑